Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Привласнили майже 6,2 млн грн з банківського рахунку – поліція Києва викрила банківського керівника та двох його посібників у шахрайстві
Опубліковано 03 червня 2024 року о 11:00

Зловмисники за допомогою підроблених документів зняли кошти з банківського рахунку клієнтки, придбали прикраси й розділили між собою. Крім того, слідством встановлено ще п’ятьох потерпілих, з рахунків яких вони аналогічним чином зняли кошти. За вчинене фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

 

Викрили протиправну схему оперативники управління карного розшуку й слідчі слідчого управління поліції столиці спільно з працівниками управління банківської безпеки та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Встановлено, що до злочинної групи входило троє осіб: 32-річний керуючий філії банку й двоє його знайомих. Працівник фінустанови обрав серед клієнтів банку жінку, на рахунку якої зберігається значна сума грошей та передав її дані 42-річному знайомому, який виготовив фіктивні документи на її ім’я. Надалі їхня 29-річна спільниця, використовуючи підроблені документи зняла з рахунку потерплої майже 6,2 млн грн.

Крім того, під час досудового розслідування поліцейські встановили ще п’ятьох потерпілих, з чиїх рахунків зловмисники аналогічним чином зняли гроші. Точна сума завданих їм збитків наразі встановлюється, за попередніми підрахунками вона може сягати 10 млн грн.

Під час обшуків поліцейські вилучили у фігурантів ряд речових доказів, що підтверджують їх вину, серед яких зокрема «чорнові» записи та телефони з листуванням, перуки, які використовувала одна з фігуранток для маскування гроші та ювелірні прикраси, придбані за кошти потерпілих, а також три автомобілі.

Слідчі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 190, Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо-великих розмірах. Наразі слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під ватрою.

Санкція інкримінованої фігурантам статті передбачає до 12 років ув’язнення.


Відділ комунікації поліції Києва



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux