Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Привласнення грошей на реконструкції шляхопроводу: столичні правоохоронці провели ряд обшуків у посадовців
Опубліковано 05 жовтня 2023 року о 17:30

Учасники злочинної схеми запровадили механізм розкрадання коштів, які виділяються на будівництво і поточний ремонт автошляхів через придбання за завищеними цінами матеріалів та подальшого перерахування різниці на рахунки суб`єктів підприємницької діяльності з метою їх переведення у готівку та привласнення.


Слідчим управлінням ГУНП у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи комунальної корпорації «Київавтодор» під керівництвом Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, привласнили бюджетні кошти шляхом забезпечення підпорядкованим та наближеним підприємствам перемоги під час проведення державних закупівель на послуги з реконструкції шляхопроводу в складі транспортної розв’язки.

По зазначеній схемі було укладено договір з товариством на виконання робіт по об’єкту на перетині вул. Дегтярівської та вул. Олександра Довженка. Втім,

посадові особи товариства-виконавця запровадили механізм розкрадання грошових коштів, які виділяються на будівництво і поточний ремонт автошляхів через нібито придбання за завищеними цінами матеріалів та подальшого перерахування різниці на рахунки суб`єктів підприємницької діяльності з метою їх переведення у готівку та привласнення.

В свою чергу в інтересах службових осіб КК «Київавтодор» підрядне підприємство перераховувало кошти на рахунки суб’єкта господарської діяльності за проведені роботи, які фактично виконувались не в повному обсязі.


Нагадаємо, що 30 вересня на об’єкті будівництва проводилися роботи з монтажу мостових балок. Близько 16:20 при встановленні сьомої балки остання втратила рівновагу, зламалася посередині та впала на сусідню конструкцію. Після цього почалась ланцюгова реакція, що призвела до пошкодження раніше встановлених мостових балок та їх падіння на проїжджу частину.

На щастя, обійшлось без жертв та постраждалих.  Відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

За супроводження працівників управління стратегічних розслідувань у м. Києві, за 8 адресами слідчими проведено обшуки на підставі ухвал слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва. Триває досудове розслідування.


Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux