Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Пригрозив дитині ножем та забрав мобільний телефон: у Києві оперативники затримали підозрюваного
Опубліковано 27 жовтня 2022 року о 09:30

У під’їзді багатоповерхівки зловмисник напав на 10-річного хлопчика та відібрав ґаджет. Протягом доби поліцейські затримали фігуранта та повідомили йому про підозру. За скоєне нападнику загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


До поліції Києва на спецлінію 102 від місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що у під’їзді багатоповерхівки на бульварі Висоцького на сина напав невідомий. Заявник розповів, що зловмисник погрожував дитині ножем та відібрав у нього мобільний телефон. Для документування події на місце виїхала слідчо-оперативна група Деснянського управління поліції.

Начальник Деснянського управління поліції Зураб Мелікідзе розповів, що правоохоронці оглянули місце події та з’ясували всі обставини скоєння злочину:

«Ми встановили, що невідомий зайшов за малолітнім у під’їзд та почав вимагати віддати цінні речі та гроші. Хлопчик віддав телефон, після чого зловмисник пригрозив йому ножем, аби він сказав пароль до ґаджету. Розблокувавши мобільний пристрій, зловмисник втік».

Протягом доби у ході оперативно-розшукових заходів співробітники відділу кримінальної поліції територіального та Головного управлінь поліції встановили та затримали особу ймовірного підозрюваного. Поліцейські вилучили викрадений телефон, який зловмисник встиг продати з рук.

«У ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання чоловіка слідчі вилучили одяг, у якому він був у момент скоєння злочину. Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився раніше судимий 30-річний уродженець Миколаївської області», - додав правоохоронець.

За даним фактом слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України — розбій, вчинений в умовах воєнного стану. Наразі під процесуальним керівництвом Деснянської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину та підготували клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Києва

 Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux