Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протидія транскордонній злочинності: Нацполіція налагоджує співробітництво з Frontex - агентством з охорони кордонів ЄС
Опубліковано 23 лютого 2024 року о 16:30

Заступник Голови Нацполіції України Андрій Нєбитов обговорив з європейськими колегами взаємодію щодо боротьби з нелегальною зброєю, торгівлею людьми та незаконною міграцією. Зустріч відбулася в штаб-квартирі Frontex у Варшаві, Республіка Польща.

До складу української делегації також увійшли заступник начальника управління Департаменту міграційної поліції Максим Федорчук і заступник начальника Департаменту карного розшуку Юрій Кузьменко.

Мета робочого візиту - синхронізація дій правоохоронців України та Європи в боротьбі з транскордонною злочинністю, обмін інформацією, вивчення європейського законодавства та участь кримінальної поліції в процесах євроінтеграції.

Frontex реалізує та координує міжнародні операції, які проводяться на зовнішніх кордонах (морських, наземних та повітряних). Агенція створила об’єднаний ресурс і широку базу даних, яка об’єднує фахівців і технічні ресурси на всій території Європейського Союзу. Також Frontex надає активну підтримку органам безпеки України. 

Поліцейські відвідали Ситуаційний центр Frontex та ознайомились з аналітичною діяльністю організації, включаючи мережу аналізу ризиків транскордонної злочинності. Сторони обговорили проведення спільних заходів – тренінгів, навчальних інтенсивів щодо протидії транскордонній злочинності. 

Крім того, розглядалися питання щодо розвитку взаємодії у проведенні здійснення міжнародних кримінальних розслідувань і обміну розвідувальною інформацією. 

"Україна бореться за свою незалежність та разом із цим робить свій внесок у підтримання європейської безпеки. Злочини, які відбуваються сьогодні в країні, можуть набути транснаціонального характеру, і щоб цього не сталось, ми вже зараз вживаємо попереджувальних заходів. Вважаю діалог між Національною поліцією України та Frontex важливим кроком у розбудові дієвої взаємодії щодо боротьби з транскордонною злочинністю. Лише спільними зусиллями ми зможемо забезпечити гарантії безпеки для європейського суспільства», - зазначив Андрій Нєбитов.


Департамент комунікації України

за інформацією Департаменту карного розшуку України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux