Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві із наркотиками затримали іноземця, який перебуває у міжнародному розшуку за скоєння тяжкого злочину
Опубліковано 26 лютого 2018 року о 10:40

Зловмисник знаходився у столичній підземці разом із товаришем. Під час перевірки документів він бризнув із газового балончика в обличчя поліцейському та намагався втекти.

Інцидент трапився на станції метро «Харківська». Працівник поліції звернув увагу на двох підозрілих чоловіків, які, помітивши його, почали бігти до виходу. Правоохоронець їх наздогнав і попросив надати документи.

Під час перевірки даних один із чоловіків витягнув газовий балончик та бризнув у поліцейського. За кілька хвилин правопорушника затримали колеги правоохоронця, а його товариш втік.

Як розповів т. в. о. начальника управління поліції в метрополітені Юрій Чмир, у кишенях у чоловіка поліцейські виявили три пакунки з кристалоподібною речовиною, схожою на наркотики.

«Правопорушником виявився 24-річний уродженець сусідньої держави. Він пояснив, що знайшов наркотики та вирішив залишити собі для власного вживання», - зазначив поліцейський.

Експертні дослідження підтвердили, що вилучена речовина є забороненим психотропом – «Альфа-ПВП».

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2. ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Окрім цього, на правопорушника складено протокол за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено ухвалу суду - 10 діб адміністративного арешту.

«У ході досудового розслідування працівники відділу кримінальної поліції управління поліції в метрополітені встановили, що затриманий чоловік разом із товаришем, якому вдалося втекти, перебувають у міжнародному розшуку за скоєння тяжкого злочину, а саме  замах на вбивство за попередньою змовою   групою осіб. І саме для того, щоби уникнути покарання на батьківщині, чоловіки незаконно перетнули кордон та проживали на її території України із підробленими документами», - повідомив Юрій Чмир.

Буде вирішуватися питання щодо подальшого проведення екстрадиції.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Керницька Наталія

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux