Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні спецпризначенці затримали молодика за підозрою у збуті наркотиків, які він заховав у пакунках із солодощами
Опубліковано 18 травня 2021 року о 12:15

У зловмисника правоохоронці виявили понад пів кілограма заборонених речовин, які він збував шляхом «закладок». Вартість вилучених наркотичних речових за цінами «чорного» ринку становить майже 200 тисяч гривень.

Під час патрулювання території Святошинського району столиці працівники полку поліції особливого призначення виявили хлопця, який при собі мав заборонені речовини. Для документування події спецпризначенці викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу.

Як розповіла слідча Святошинського управління поліції Олена Баженова, правоохоронці встановили особу правопорушника. Ним виявився раніше не судимий 25-річний уродженець Донецької області:

«Із рюкзака хлопця ми вилучили близько 100 грамів білої порошкоподібної речовини, схожої на амфетамін, 100 грамів кристалоподібної речовини, схожої на солі PVP, а також речовину рослинного походження, ймовірно, канабісу. Заборонені речовини хлопець ховав у пакунках із солодощами та планував збути їх на території району шляхом «закладок».

Слідчі спільно із працівниками управління боротьби з наркозлочинністю провели невідкладний обшук за місцем проживання зловмисника, в ході якого вилучили 40 грамів так званих «солей», 20 грамів канабісу, а також ваги для зважування, фасувальні пакети та інші речові докази, що свідчать про причетність хлопця до збуту наркотиків. Усе вилучене слідчі направили на проведення відповідних експертиз. Вартість вилученого за цінами "чорного" ринку становить майже 200 тисяч гривень.

За даним фактом слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Поліцейські готують правопорушнику  повідомлення про підозру у скоєнні даного злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

«Також ми встановили, що хлопець ймовірно є співорганізатором одного із Інтернет-магазинів, який займається збутом наркотичних речовин на території міста Києва та Київської області. В ході досудового розслідування ми встановлюємо канал постачання заборонених речовин та інших причетних осіб до цього злочину», - додала слідча.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux