Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні слідчі завершили досудове розслідування щодо зловмисників, котрі виготовляли та збували амфетамін
Опубліковано 12 березня 2019 року о 10:23

Чоловіки облаштували дві нарколабораторії у Київській і Черкаській областях, де займалися виготовленням замовлень для «оптових» клієнтів. За цю протиправну діяльність обвинуваченим загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Група наркозбувачів складалася із п’яти осіб, які протягом півтора року виготовляли та збували амфетамін. Вони «працювали» на території столиці, Київської та Черкаської областей. Зловмисники заздалегідь отримували замовлення від клієнтів та виготовляли необхідну кількість наркотику. 

 

Під час санкціонованих обшуків у лабораторіях виявили та вилучили обладнання, хімічні реагенти та прекурсори, необхідні для виготовлення амфетаміну, а також підготовлену для збуту психотропну речовину загальною вартістю понад 50 тисяч гривень.

Відомо, що із п’яти членів групи лише один раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини та зловживання владою або службовим становищем, решта – не судимі.

Зібравши необхідну доказову базу, столичні слідчі повідомили п’ятьом фігурантам про підозри за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виготовлення, зберігання, перевезення, з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 311 (Незаконне придбання, зберігання та перевезення прекурсорів, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 313 (Незаконне придбання та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. До того ж, одному із обвинувачених інкримінують додатково ще ч. 1, ч. 3 ст. 309 (Незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, а також незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів в особливо великих розмірах без мети збуту) Кримінального кодексу України. Суд визначив фігурантам запобіжні заходи, не пов’язані з триманням під вартою.

Щодо чотирьох фігурантів слідчі скерували матеріали проваджень до суду, п’ятого учасника наркогрупи оголошено у розшук. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Мар’яна Рева


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux