Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні правоохоронці викрили масштабну нарколабораторію, у якій вилучили більше 10 кілограмів психотропів
Опубліковано 21 березня 2019 року о 16:05

Виготовленням заборонених речовин займалися троє чоловіків. Для цього вони обладнали спеціальні приміщення у приватному будинку на території міста Києва. Сума вилучених речовин та прекурсорів становить близько 7 мільйонів гривень.

Подільське управління поліції спільно зі співробітниками  Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №7 викрили  діяльність нарколабораторії з виготовлення психотропних речовин, що приносила мільйонні прибутки її організаторам. У приміщеннях орендованого будинку фігуранти обладнали лабораторію для виготовлення заборонених речовин. Готові наркотики фасували для подальшої реалізації замовникам.

Як розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, у ході реалізації оперативної інформації працівники поліції затримали трьох зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Затриманими виявилися мешканці столиці, віком від 25-ти до 35-ти років:

«Під час проведення санкціонованих обшуків в нарколабораторії ми вилучили 10 кілограмів особливо небезпечної психотропної речовини PVP, близько 4 кілограмів амфетаміну, велику партію фенілнітропропену, а також обладнання для виготовлення психотропних речовин. Усі ці речовини та предмети, які використовувалися під час виготовлення психотропів, направили на проведення експертного дослідження».

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

«На даний час вирішується питання щодо повідомлення зазначеним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», - зазначив Владислав Іщенко.

Окрім того, правоохоронці встановлюють спільників фігурантів, які займалися збутом виготовлених заборонених речовин на території Києва.

Відділ комунікації поліції Києва

Яна Кулик

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux