Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські затримали двох правопорушників, які збували наркотики через «закладки»
Опубліковано 29 жовтня 2019 року о 15:19

Поліцейські зупинили підозрілий автомобіль, у салоні якого під час огляду виявили 4 кілограми канабісу та 800 грамів амфетаміну. У подальшому у квартирах фігурантів правоохоронці виявили ще партію наркотиків. Речовини направили на експертизу. За цінами «чорного ринку» їх вартість сягає близько одного мільйона гривень.

Під час патрулювання території Дарницького району на вулиці Ташкентській поліцейські зупинили підозрілий автомобіль, за кермом якого перебував 24–річний хлопець. Правоохоронці провели огляд транспортного засобу, де у салоні виявили чотири кілограми речовини рослинного походження, ззовні схожої на канабіс, і 800 грамів порошкоподібної речовини білого кольору, схожої на амфетамін.

Заступник начальника управління протидії наркозлочинності столичного главку поліції Юрій Контвіцький розповів, що на місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка вилучила заборонені речовини:

«З’ясувалось, що молодик разом зі спільником збував наркотики шляхом «закладок», а для зв’язку з клієнтами вони використовували "телеграм-канал". Ми провели невідкладні санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів, де виявили ще 4 кілограми канабісу, понад 800 грамів амфетаміну, пігулки екстазі та галюциногенні гриби».

Наркозбувачами виявились двоє хлопців, 1994 та 1995 років народження, які раніше проблем із законом не мали. Їх затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вилучені наркотичні речовини направили на експертне дослідження.

«Розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. За скоєне правопорушнику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Перевіряється походження заборонених засобів та встановлюється особа організатора та інших учасників злочинної схеми», - додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux