Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні оперативники вилучили у киянки наркотиків і психотропів на понад 2 мільйони гривень
Опубліковано 19 липня 2022 року о 13:53

Жінка працювала на наркокрамницю з продажу заборонених речовин. Вона отримувала «товар» через поштові відправлення, фасувала та збувала на території міста гуртовими партіями. Такий «бізнес» приносив їй близько мільйона гривень прибутку в місяць. Їй загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Під час відпрацювання оперативної інформації працівники управління боротьби з наркозлочинністю в м. Києві за підтримки оперативників Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими Оболонського управління поліції викрили 29-річну мешканку столиці під час збуту гуртової партії психотропних речовин. Під час огляду речей дилерки поліцейські виявили пакунок з психотропною речовиною  «Альфа-PVP» вагою 2 кг. 

Крім того, поліцейські з’ясували, що жінка приїхала на місце вчинення кримінального правопорушення на автомобілі преміумкласу. Під час його огляду правоохоронці виявили ще кілька пакунків із амфетаміном та «Альфа-PVP» загальною вагою 2,5 кг. 

У розмові з правоохоронцями затримана розповіла, що працює закладчицею на Інтернет-крамницю з продажу наркотичних засобів та психотропних речовин. Вона отримувала гуртові партії «товару» через поштові відправлення, фасувала їх та збувала гуртовими партіями на території Києва. 

Правоохоронці провели невідкладний обшук у помешканні фігурантки, де виявили ще понад 3 кг наркотиків і психотропів: амфетамін, канабіс, «Альфа-PVP», пігулки «екстазі»,  мефедрон, а також фасувальні матеріали. 

За попередніми підрахунками, орієнтована вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку перевищує два мільйони гривень.

Фігурантку затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі готують їй повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, а це - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у особливо великих розмірах. 

Також вирішується питання про накладення арешту на автомобіль та інше майно  затриманої.  

За вчинення такого кримінального правопорушення законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12-ти років з конфіскацією майна.

Процесуальне курівництво у кримінальному провадженні здійснює Оболонська окружна прокуратура міста Києва.

Департамент боротьби з наркозлочинністю 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux