Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні оперативники вилучили у киянина наркотики на суму понад 1,5 мільйона гривень
Опубліковано 31 березня 2022 року о 15:30

Зловмисник організував незаконну діяльність через Інтернет-магазин.  Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у затриманого близько 4 кілограми солей «PVP», 500 грам амфетаміну та інші речові докази.

Співробітники Шевченківського управління за процесуального керівництва окружної прокуратури міста Києва та за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення № 1 припинили незаконну діяльність киянина. Зловмисник займався збутом наркотичних речовин на території столиці.

Начальник відділу поліції № 2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибв розповів, що 29-річного киянина затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України:

«Ми встановили, що наркодилер організував незаконну діяльність з придбання, зберігання, а також збуту через Інтернет-магазин оптових партій наркотичних засобів та психотропних речовин. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем реєстрації та фактичного проживання затриманого ми вилучили близько 4 кілограм речовини, схожої на психотропну речовину «PVP», 500 грам речовини, схожої на амфетамін, поліетиленові пакети для фасування наркотичних засобів, електронні ваги та 40 тисяч гривень. Крім того, вилучили предмет, схожий на пістолет та корпус до гранати із запалом. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого становить близько 1,5 мільйони гривень».

Поліцейські також з’ясували, що зловмисник неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за незаконний обіг наркотиків. Минулого року за злочинну діяльність суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою, однак тоді він вніс заставу у сумі 180 тисяч гривень, які наразі передані у Збройні Сили України.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато два кримінальних провадження: за ч. 2 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, та ч. 1 ст. 263 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманому про підозру. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux