Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські викрили злочинну групу, яка займалась розповсюдженням наркотиків на території Київського слідчого ізолятора
Опубліковано 01 квітня 2021 року о 17:31

Один з фігурантів, який перебуває у СІЗО, очолював незаконний бізнес та мав 12 спільників. Правоохоронці провели обшуки у камерах затриманих та за місцями мешкання фігурантів, де виявили наркотики та психотропні речовини. За скоєне їм загрожує до десяти років в’язниці з конфіскацією майна.

У ході відпрацювання оперативної інформації, слідчі поліції Києва спільно із співробітниками київського управління та департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, оперативним відділом Київського слідчого ізолятору, під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури та за підтримки бійців полку поліції особливого призначення № 1 та кінологічної служби Київської області викрили та затримали  групу осіб, які намагались перекинути через паркан на територію Київського слідчого ізолятора наркотики та психотропи.

Як розповів заступник начальника відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Микола Мазуров, поліцейські встановили, що до складу наркобізнесу входило 13 осіб:

«Роль організатора виконував 30-річний чоловік, засуджений за вбивство малолітньої дитини. В ізоляторі він позиціонував себе так званим «наглядачем» і мав у «підпорядкуванні» шість осіб на території установи, які також очікували судових розглядів. Ув’язненим допомагали інші шестеро спільників, які налагодили канали доставки наркотиків до пенітенціарної установи. Одна група спільників повинна була зберігати наркотики та перекидати їх через паркан установи, а інші фігуранти в подальшому мали розповсюджувати їх серед затриманих за окрему плату. Зловмисники - це чоловіки та дві жінки віком від 27 до 53 років.».

Поліцейські провели обшуки у камерах затриманих та за місцями мешкань фігурантів у місті Києві та Київській області. Там вони виявили та вилучи 31 пігулку невідомого походження, 8 пакунків з речовиною рослинного походження, 11 згортків з кристалоподібною речовиною, згорток з порошкоподібною речовиною білого кольору. Окрім того, поліцейські виявили предмети схожі на міну та гранату. Речові докази направили на експертне дослідження.

«Сімох спільників затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено їм про підозру за частиною другою статті 307 (Незаконне зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів за попередньою змовою групою осіб збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до десяти років з конфіскацією майна. Також слідчі готують повідомлення про підозру іншим учасникам злочинного угрупування», - додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux