Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На столичному Печерську правоохоронці затримали подружжя наркоторговців
Опубліковано 01 серпня 2022 року о 12:37

Чоловік та дружина збували наркотичні речовини через Інтернет-магазин шляхом поштових відправлень. Серед наркотиків, які вони продавали – канабіс, амфетамін, галюциногенні гриби, пігулки екстазі, солі PVP. За скоєне їм загрожує до десяти років ув’язнення.

У ході реалізації оперативної інформації слідчі Печерського управління поліції за оперативного супроводження працівників управління боротьби з наркозлочинністю у місті Києві та за силової підтримки спецпризначенців  полку поліції № 1 під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури викрили подружжя киян, яке збувало наркотичні засоби і психотропні речовини на території України.

Встановлено, що чоловік та дружина, 1995 років народження, налагодили реалізацію різних видів наркотичних засобів та психотропних речовин. Серед заборонених речовин, які продавали наркоторговці – канабіс, амфетамін, галюциногенні гриби, пігулки екстазі, солі PVP. Гроші за «товар» отримували на власні банківські картки.

Спільники збували наркотики в Інтернет-магазині, відправляючи клієнтам замовлення за допомогою поштових відправлень. Поліцейські також з’ясували, що перед відправкою задля маскування пара постійно змінювала одяг, а жінка використовувала різні перуки.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохронці провели оперативну закупку та затримали зловмисників «на гарячому» під час відправлення 36 посилок із вмістом психотропних та наркотичних речовин. Зокрема у подружжя вилучили 100 г канабісу, 10 г амфетаміну, 10 г галюциногенних грибів та 10 г психотропу PVP.

Спільників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За місцем їх мешкання правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого вилучили ще 245 пігулок екстазі, близько 1,5 кг канабісу, 350 г солі PVP, близько 300 г амфетаміну, 200 г метадону, а також чорнові записи, фасувальні пакети, електронні ваги, товарно-транспортні накладні, сім-карти.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва фігурантам повідомлено про підозру та подано клопотання до суду про обрання запобіжних заходів – тримання під вартою. Правопорушникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux