Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дільничні офіцери поліції затримали молодика за підозрою у збуті наркотиків
Опубліковано 02 квітня 2021 року о 12:30

Правопорушник розповсюджував психотропну речовину PVP на території Святошинського району шляхом «закладок». За скоєне йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Патрулюючи територію Святошинського району столиці, дільничні офіцери поліції на вулиці Туполєва зупинили підозрілого хлопця для перевірки.  Останній помітно нерував та намагався якнайшвидше завершити розмову.

Під час поверхневої перевірки поліцейські виявили у хлопця згортки, обмотані клейкою стрічкою різних кольорів, у середині яких знаходилася речовина, схожа на наркотичну. Для документування та встановлення обставин на місце викликали слілчо-оперативну групу територіального підрозділу.

Як розповів начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула, правоохоронці опитали правопорушника, провели огляд місця події та в присутності понятих вилучили ймовірні наркотики:

«Із сумки хлопця ми вилучили 50 згортків з кристалоподібною речовиною синього кольору, схожою на солі PVP. Також у помешканні, яке орендував затриманий, ми провели невідкладний обшук, в ході якого вилучили ще дві так звані «закладки». Усе вилучене направили на проведення відповідних експертиз. 23-річного уродженця Донецької області  затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Слідчим віддлом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодеексу України. Фігуранту повідомлено про підозру за незаконний збут наркотичих засобів та обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

«Згідно висновку експертизи, вилучене – це особливо небезпечна психотропна речовина PVP. Наразі зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення каналу постачання наркотичних засобів» - додав Богдан Замула.

Відділ комунікації поліції Києва
Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux