Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Продаж неіснуючої квартири у найвищому хмарочосі Києва: поліція викрила членів ОЗГ у шахрайстві з нерухомістю
Опубліковано 03 серпня 2023 року о 15:00

Зловмисники за фальшивими правовстановлюючими документами продали квартири у центрі столиці. Загальна сума збитків становить понад 31 млн гривень. За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Слідчі Печерського управління поліції за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури викрили організовану злочинну групу, причетну до незаконних оборудок із квартирами.

За даними правоохоронців, організатором виявився киянин, 1980 року народження, який залучив у спільники ще кількох осіб. Посередники, використовуючи заздалегідь підроблені документи, провели незаконну реєстрацію об’єкта нерухомості – квартири , загальною площею 554,90 кв. м. на 43 поверсі у житловому будинку на Кловському узвозі. На підставі підроблених документів зловмисники отримали свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна, яке зареєстрували на одного із учасників угруповання. В подальшому зловмисники підшукали подружжя, якому запропонували придбати квартиру за 29 млн гривень.

Для здійснення оборудки фігуранти надіслали потенційним клієнтам пакет документів по об’єкту нерухомості, пред’явили технічний паспорт, витяг з реєстру речових прав та особисто показали підставну квартиру. У подальшому зловмисники уклали із подружжям договір купівлі-продажі та отримали повну обумовлену суму. Як виявилось, потерпілі придбали неіснуючу квартиру.

Таким же способом організована злочинна група шахрайським шляхом реалізувала квартиру на проспекті Правди за 2,6 млн гривень.

Під час санкціонованих обшуків у помешканнях зловмисників правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони, записники, підроблені правовстановлюючі документи на нерухоме майно, гроші та інші речові докази, які підтверджують їх причетність до вчинення кримінальних правопорушень.

Наразі слідчі Печерського управління поліції оголосили учасникам угруповання про підозри у вчиненні злочинів. Їх підозрюють в шахрайстві, тобто заволодінні чужим майном або придбанні права на майно шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, з використанням завідомо підроблених документів згідно ч. 3 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

За ці злочини підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. На час слідства організатор перебуватиме під варто. Проводяться подальші заходи для встановлення інших осіб, які могли бути задіяні у шахрайській схемі.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux