Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Продавали квартири за підробленими документами: столичні поліцейські викрили організовану групу шахраїв
Опубліковано 18 квітня 2023 року о 10:45

Шестеро чоловіків та жінок влаштували у Києві «бізнес» з продажу квартир, які ні за ким не зареєстровані або ж місцезнаходження власників цих помешкань невідоме. Аферистів правоохоронці затримали під час продажу чергової оселі, їм може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі. 


Слідчі слідчого управління поліції Києва за оперативного супроводження із працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили та задокументували злочинну діяльність організованої групи шахраїв, яка продавала чужі квартири за підробленими документами.

Встановлено, що організаторкою злочинної схеми виявилася 38-річна мешканка Київської області, яка долучила до шахрайства своїх знайомих: двох чоловіків та трьох жінок, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення шахрайства.

У ході досудового розслідування з’ясувалось, що зловмисники підшукували у столиці квартири, які ні за ким не зареєстровані або ж місцезнаходження власників цих квартир тривалий час не відоме. За попередньо визначеними ролями один з фігурантів робив оголошення у Інтернеті про продаж квартир, інший видавав себе за фіктивного власника квартири, решта були псевдо-нотаріус та «ріелтор». Аби угода купівлі-продажу квартири не викликала сумнівів, фігуранти орендували приміщення, яке замаскували під кабінет нотаріуса, де і проходили так звані угоди з покупцями.

Усіх учасників злочинної групи поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час укладання ними договору купівлі-продажу двох квартир по 30 тисяч доларів США. У ході обшуків за місцями мешкання фігурантів та їх орендованого приміщення було вилучено бланки документів, підроблені паспорти, печатки та гроші.

Шістьом спільникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Додатково двом фігурантам інкримінують замах на незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Максимальне покарання передбачає собою до 12 років позбавлення волі.

На час досудового розслідування суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux