Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Продав квартиру померлого киянина вартістю понад 1,5 мільйона гривень – фіктивному власнику оселі повідомлено про підозру
Опубліковано 07 травня 2024 року о 17:00

Порушник, перебуваючи у змові з іншими учасниками злочинної групи, на підставі підроблених документів погодився стати господарем однокімнатної квартири на Берестейському проспекті, справжній власник якої помер у 2021 році та не залишив спадкоємців. Надалі у ролі «власника» він перепродав майно реальному покупцеві за 1,2 мільйони гривень, що значно нижче її реальної вартості.

Слідчі та оперативники Оболонського управління поліції за процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури викрили квартирну аферу, пов’язану із незаконною перереєстрацією права власності на оселю померлого киянина, з метою її подальшого перепродажу.

Слідством встановлено, що чоловік, 1976 року народження, вступивши у злочинну змову з іншими учасниками шахрайської схеми, погодився за 200 доларів США виступити фіктивним власником однокімнатної квартири на проспекті Берестейському, справжній власник якої помер ще у 2021 році. Для реалізації злочинного плану спільники виготовили на його ім’я підроблений договір дарування, посвідчений нотаріусом, який начебто був укладений від імені померлого власника ще у 2009 році.

Надалі фігуранти перепродали квартиру реальному покупцеві за 1,2 мільйона гривень, коли реальна вартість помешкання, згідно результатів будівельно-оціночної експертизи, становить понад 1,5 мільйона.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (в редакції Закону № 2617-VIII від 22.11.2018) - пособництво у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За клопотанням слідчого на вказане помешкання судом наразі накладено арешт та в подальшому буде вирішуватись питання щодо повернення житлового приміщення територіальній громаді міста Києва. Наразі встановлюються інші учасники вказаної злочинної схеми, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.


Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux