Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Приємно знати, що завдяки твоїй роботі врятована доля дитини», - інспектор ювенальної превенції Ольга Цаповська
Опубліковано 08 липня 2020 року о 10:02

За 15 років служби майор поліції розшукала понад 400 дітей та й досі допомагає тим, хто опинився у складних життєвих обставинах, а також  сприяє неповнолітнім правопорушникам стати на шлях виправлення.

Ще з юних років інспектор ювенальної превенції Ольга Цаповська була зачарована дівчатами у погонах, а робота правоохоронця здавалась їй романтичною та захоплюючою. Подорослішавши, дівчина зрозуміла й важливість даної професії, тому без вагань вступила до відомчого навчального закладу, аби стати захисником для громадян своєї держави.

У 2005 році після навчання молода захисниця розпочала службу у кримінальній міліції у справах дітей Солом’янського районного управління. За 15 років служби Ольга разом із колегами розшукала понад 400 зниклих дітей і  провела тисячі профілактичних бесід із родинами втікачів та правопорушників.

Майор поліції розповідає, що на службі постійно доводиться стикатись зі сльозами, болем і відчаєм дітей та їх батьків, оскільки частіше умови виховання малечі змушують поліцейських вилучати їх із родини:

«Спочатку було важко, адже кожну історію пропускаєш через себе та намагаєшся не дати волю своїм емоціям та почуттям. Проте з набуттям досвіду розумієш, що у цій роботі важливо вірно прийняти рішення, бо від нього залежить доля дитини».

Напрямок роботи 36-річної поліцейської – профілактична робота з дітьми, які перебувають у конфлікті із законом. Жінка допомагає неповнолітнім правопорушникам стати на шлях виправлення та не допускати таких помилок у майбутньому.

«Завжди приємно чути щирі слова вдячності від батьків та дітей. Приємно знати, що завдяки твоїй роботі врятована доля дитини. Однак важливіше – побачити позитивні зміни у поведінці дитини та у її родині, лише тоді ти дійсно усвідомлюєш, що допомогла комусь змінити життя на краще», - поділилась Ольга.

Після служби жінка намагається якомога більше часу провести зі своєю родиною. Поліцейська полюбляє ходити з чоловіком на риболовлю та малювати із донькою картини.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux