Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці столиці викрили посадовця на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 90 000 гривень
Опубліковано 03 березня 2023 року о 11:00

Слідчі зібрали необхідну доказову базу та повідомили порушнику про підозру. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


У ході реалізації оперативної інформації співробітники Шевченківського управління поліції спільно зі працівниками СБУ викрили заступника директора однієї з держустанов при отриманні неправомірної вигоди за надання в оренду приміщення на вулиці Дегтярівській.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, посадовця затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а у службовому кабінеті підприємства провели невідкладний обшук, під час якого вилучили отримані кошти:

«Нам стало відомо, що наприкінці січня 2023 року з метою розширення здійснення своєї господарської діяльності, місцевий підприємець почав підшуковувати складські приміщення на території міста Києва. Натрапивши на оголошення про здачу підходящого варіанту на території Науково-дослідного інституту, де здаються в оренду складські приміщення, чоловік дізнався у посадовця, що оренда буде становити 60 000 гривень на місяць. Однак така ціна для підприємця була завеликою, тож після перемовин посадовець погодився знизити вартість оренди, однак попросив оплатити одразу за два місяці, а саме 90 000 гривень».

Чоловіки домовились про зустріч, на якій клієнт передав чиновнику аванс у сумі 10 000 гривень та документи для укладання договору. А через деякий час зловмисник одержав грошові кошти у сумі 80 000 гривень в якості другої частини від загальної суми для себе, поза документацією підприємства.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі оголосили посадовцю про підозру. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux