Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Собаки мотивують дітей навчатись та надають емоційну підтримку – ювенальний інспектор поліції Києва практикує серед дітлахів каністерапію
Опубліковано 27 серпня 2024 року о 16:30

Інспектор ювенальної превенції Святошинського управління поліції. Чоловік три роки працює з дітками та впроваджує у свою діяльність каністерапію, яка позитивно впливає на фізичне та ментальне здоров'я дітей.

Іван Сіродан вже понад чотирнадцять років працює правоохоронцем, з яких три останні роки – несе службу у відділі ювенальної превенції Святошинського управління поліції. Нещодавно чоловік почав проводити адаптаційні заняття використовуючи нову, освоєну ним методику. Каністерапія – один з потужних методів соціальної реабілітації за допомогою собак. Ця практика нова для нашої країни, але широко застосовується в Європі.

«Вперше з цією методикою я познайомився на просторах Інтернету, зацікавився та вирішив більш глибше вивчити, щоб використовувати у практиці. Згодом, я почав проводити з дітками заняття та зрозумів, що це дійсно працює, а результати дуже позитивні.

Діти часто соромляться проявляти себе в оточенні інших, особливо виступати перед дорослими або однолітками, читати книжки або відповідати на уроці. Каністерапія спрямована саме на те, щоб малеча могла почувати себе впевнено у різних життєвих ситуаціях, навчилась справлятись з невпевненістю та страхами.

«Разом зі своєю собакою – німецькою вівчаркою «Алісою» я проводжу заняття в місцевій бібліотеці. Дітки, у колі однолітків по черзі читають книжку собаці, яка їх уважно слухає. Виступаючи перед таким слухачем малеча набуває впевненості в собі, адже чотирилапий друг не звертає уваги на інтонацію чи допущену у тексті помилку, а своїм поглядом ніби заохочує дитину – не зупиняйся, я слухаю. По реакції дітей помітно на скільки вони заглиблюються у подібного роду терапію і психологічно розвантажуються» – розповідає поліцейський.

Заняття Івана набувають популярності і почитати книжки «Алісі» приходить все більше дітей. Але, каністерапія – це не єдиний проєкт, який втілює поліцейський у життя. Правоохоронець спільно з громадською організацією планує відкрити гурток з баскетболу, де діти зможуть займатися цим видом спорту безплатно.


Відділ комунікації поліції Києва

Анна Левченко 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux