Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 40 епізодів злочинів: столичні оперативники затримали крадія ліфтових котушок
Опубліковано 23 січня 2023 року о 14:00

Зловмисник знімав ліфтове обладнання у різних районах столиці, а після здавав як металобрухт у пункти прийому металу. Аби не викликати підозри у жителів багатоповерхівок, чоловік виносив викрадене у рюкзаку однієї із служб доставки. За такий заробіток фігуранту загрожує до восьми років за ґратами.

У ході реалізації оперативної інформації працівники відділу поліції № 1 Святошинського управління поліції разом із працівниками оперативно-пошукового сектору затримали чоловіка, який «спеціалізувався» на викраденні ліфтового обладнання. Раніше судимого 34-річного киянина затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Петро Токар, зловмисник здійснював крадіжки у різних районах столиці. До багатоповерхівок він потрапляв переважно, коли вимикали світло, а ліфтові котушки виносив у рюкзаках однієї із служб доставки:

«Аби викрити зловмисника ми провели кропітку роботу із залученням аналітиків сектору кримінального аналізу районного управління, в тому числі переглянули близько сотні відео з камер спостереження, які зафіксували фігуранта та автомобіль, на якому він пересувався. Крадія затримали, коли той намагався здати викрадене до пункту прийому металобрухту в Оболонському районі. Ми встановили, що зловмисник причетний до більше ніж 40-ка епізодів крадіжок ліфтового обладнання у нашому районі, доведенням вини яких наразі займається слідство. Також у нас є всі підстави вважати, що порушник здійснював серію крадіжок і в інших районах столиці».

У автомобілі слідчі провели невідкладний обшук, в ході якого вилучили рюкзак кур’єрської служби, магнітні ключі до домофонів, інструменти для демонтажу та відкриття дверей, ліфтові котушки, а також їх складові. За місцем мешкання зловмисника правоохоронці вилучили одяг, у якому він був під час вчинення злочинів.

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена з проникненням у приміщення чи скоєна в умовах воєнного стану. Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux