Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Києва викрила чоловіка, який за допомогою онлайн ігор підшукував малолітніх для вчинення сексуальних злочинів
Опубліковано 29 травня 2024 року о 10:00

Таким чином 28-річний місцевий мешканець познайомився із 8-річним хлопчиком. Порушник представився однолітком малолітнього та упродовж тривалого спілкування вів з ним розпусні бесіди, надсилав фото порнографічного змісту та вмовив потерпілого зробити аналогічні світлини для нього. На час слідства підозрюваний перебуватиме під вартою, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

 До поліції із заявою про злочин звернувся батько малолітнього киянина. Останній розповів правоохоронцям, що виявив в телефоні сина світлини порнографічного характеру, які йому надіслав невідомий через месенджер.

Оперативники Подільського управління поліції у ході розшукових заходів встановили, що зловмисником виявився 28-річний місцевий мешканець. Правоохоронці затримали порушника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як з’ясувалось, чоловік є прихильником популярної комп'ютерної гри й саме під час онлайн спілкування з іншими учасниками він підшукував малолітню особу для своїх злочинних намірів.

«Влітку 2023 року фігурант подружився із хлопчиком, якому на той час було 8 років, представившись його однолітком. Для цього чоловік навіть прислав фото дитини, яке знайшов в інтернеті. Надалі негідник, користуючись необізнаністю та малолітнім віком співрозмовника, вів з останнім розпусні бесіди, надсилав фото порнографічного характеру та вмовив хлопчика зробити власні аналогічні світлини й надіслати йому» – розповідає начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

Слідчі, за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 156 (Розбещення), ч. 2 ст. 301 (Розповсюдження зображень або інших предметів порнографічного характеру серед неповнолітніх) та ч. 1 ст. 301-1 (Зберігання дитячої порнографії) Кримінального кодексу України.

За клопотанням слідчих фігурант перебуватиме під вартою. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі. У межах досудового розслідування поліцейські перевірятимуть порушника на причетність до інших ймовірних фактів протиправної діяльності.


Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux