Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські повідомили чоловіку про підозру за збут наркотиків у Дарницькому районі столиці
Опубліковано 15 жовтня 2021 року о 10:30

У порушника правоохоронці вилучили 135 пакетів з, ймовірно, наркотичними речовинами, які він збував через закладки. За скоєне йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

Під час відпрацювання оперативної інформації спецпризначенці полку поліції особливого призначення № 1 затримали чоловіка, який розкладав закладки  біля залізничної станції «Лісництво». Для документування події на місце виїхали слідчо-оперативна група та патрульні поліцейські.

Як зазначив старший сержант полку поліції особливого призначення № 1 Головного управління Національної поліції у м. Києві Євгеній Філончук, правоохоронці помітили невідомого, який різко змінив маршрут руху, коли побачив службове авто:

«Ми з напарником вирішили перевірити підозрілого чоловіка та провести поверхневий огляд. У результаті виявили при ньому згортки з речовиною, схожою на наркотики. Далі ми викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала злочин».

Начальник слідчого відділу Дарницького управління поліції Тарас Платок повідомив, що зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України:

«Правопорушником виявився уродженець Київської області, 1996 року народження, який перебував у розшуку за збут наркотиків у Святошинському районі міста Києва. Ми вилучили у чоловіка 135 пакетів, ймовірно, з  наркотичними речовинами та мобільний телефон. Під час перевірки ґаджету ми з’ясували, що поблизу місця скоєння злочину зловмисник вже сховав близько шестидесяти  подібних закладок. Ми вилучили пакети з наркотиками та направили їх на експертизу».

Слідчими Дарницького управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Відділ комунікації поліції Києва

Марія Агапова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux