Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські навчання у Києві: спецпризначенці звільнили заручника
Опубліковано 13 червня 2018 року о 17:40

Співробітники всіх профільних служб відпрацювали алгоритм дій при введенні спеціальних оперативних планів і визначили, над чим потрібно працювати.

За легендою у Соломʼянському районі Києва озброєні зловмисники, поранивши чоловіка, взяли його у заручники. З місця події вони втекли на автомобілі. На затримання нападників у рамках оперативних планів були орієнтовані всі профільні служби.

«Ми відразу почали пошуки. Завдяки камерам, встановленим у рамках програми «Безпечна столиця», ми відстежували рух зловмисників, а відтак їх переслідували наряди патрульних, які несли службу неподалік. Крім того, за тривогою були підняті працівники профільних служб, лікарі «швидкої», рятувальники та нацгвардійці», - розповів т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Віктор Нечитайло.

Зрештою у Подільському районі, на території лікарні, зловмисників оточили у недобудові, де вони утримували потерпілого. Правоохоронці провели усі необхідні заходи для убезпечення громадян та можливої втечі зловмисників.

У результаті представники оперативного штабу, який був розгорнутий на місці, спланували спецоперацію, при проведенні якої нападники чинили спецпризначенцям збройний супротив.

У свою чергу керівник столичного КОРДу, який безпосередньо брав участь у звільненні заручника, зауважив, що, хоч зловмисники застосували димові гранати та сльозогінний газ, спецпризначенці звільнили заручника:

«Оскільки нападники відмовилися виконували вимоги поліцейських, їх знешкодили, а потерпілого, у якого було поранення руки, звільнили і надали йому необхідну медичну допомогу».

При цьому  командир відзначив, що усіх співробітників залучать до  проведення розбору спецоперації, аби у майбутньому не допускати жодних прорахунків.

Варто відзначити, що навчання відбувалися в умовах, максимально наближених до реальних. Ніхто із правоохоронців не знав умов ввідного завдання, тож завчасно передбачити сили і розрахунки не могли.

«Саме тому  від надходження повідомлення на 102 і до звільнення заручників усі працювали над вчиненням злочину так, ніби все сталося насправді», - підсумував Віктор Нечитайло.

Відділ комунікації поліції Києва 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux