Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Києва припинили діяльність нарколабораторії та затримали трьох осіб
Опубліковано 05 серпня 2021 року о 10:00

У власному помешканні зловмисниця разом із чоловіком виготовляла амфетамін, який зі спільниками розповсюджувала на території України. Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання правопорушників працівники поліції вилучили наркотичні речовини, приладдя для їх виготовлення та інші речові докази злочинної діяльності фігурантів. За скоєне їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України, слідчі столичного главку спільно з оперативниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю задокументували протиправну діяльність групи осіб. Це – придбання прекурсорів для подальшого виготовлення наркотиків та виготовлення й збут на території України амфетаміну.

У ході документування кримінального правопорушення правоохоронці встановили, що 34-річна мешканка столиці разом зі своїм чоловіком купували прекурсори та виготовляли у власному помешканні психотропну речовину - амфетамін. В подальшому жінка відправляла наркотик спільникам, які, відповідно до її вказівок, реалізовували готовий «товар» до різних областей України за допомогою поштових відправлень та шляхом так званих «закладок». Гроші від покупців фігуранти отримували на банківські рахунки та гаманці електронної платіжної системи.

Під  процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу ТОР, слідчими та співробітниками ДБН у місті Києві за місцями мешкання фігурантів проведено сім санкціонованих обшуків. В якості речових доказів працівники поліції вилучили виготовлений амфетамін, прекурсори, приладдя для виготовлення наркотиків та банківські картки. Окрім цього, з одного із поштових відділень правоохоронці вилучили відправлення з «товаром», у якій знаходилось 30 грамів наркотичної речовини. Усі заборонені речовини та вилучені речі направили на проведення відповідних експертиз.

Організаторку, її 38-річного чоловіка та 42-річного учасника наркобізнесу працівники поліції затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі з’ясували, що розповсюджувати заборонені речовини їм допомагали п’ятеро мешканців столиці віком від 34-ми до 38-ми років.

На даний час правоохоронці збирають доказову базу, аби притягнути фігурантів до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів, передбачених за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України. За скоєне правопорушникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux