Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Києва підписали меморандум про співпрацю з надання супроводу дітям, які перебувають під наглядом поліцейських
Опубліковано 09 квітня 2019 року о 18:41

Підписання документа відбулося під час зустрічі з обговорення питання превентивної роботи із підлітками. Підписи під документом поставили столичні правоохоронці, представники міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я та представництва корпорації Health Right International.

Підписанню меморандуму передувала спільна робота щодо проведення профілактичної роботи та інформування підлітків про ВІЛ/СНІД. Тож, маючи позитивні напрацювання, працівники ювенальної превенції поліції Києва разом із представниками міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» та представництва корпорації Health Right International вирішили об’єднати зусилля у профілактичній роботі з дітьми, котрі перебувають у конфлікті із законом або опинилися у складних життєвих обставинах.

Метою підписаного Меморандуму про співпрацю є надання комплексного медико-соціального супроводу підліткам, які перебувають під наглядом працівників ювенальної превенції. Мова, зокрема, іде про надання їм кваліфікованої медичної, соціальної та психологічної допомоги.

Як розповіла координатор міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» Оксана Савенко, метою взаємодії є проведення спільних заходів у сфері забезпечення доступу до лікування та профілактики ВІЛ-лікування, подолання серед підлітків агресивної поведінки та вживання ними психоактивних речовин:

«Заплановано проведення групових та індивідуальних занять, тренінгів, психологічних консультацій, інтерактивних ігор, які сприятимуть покращенню емоційного стану дітей, розвиватимуть у них навики, котрі стануть їм у пригоді. Також представники фонду супроводжуватимуть дітей до медичного закладу та працюватимуть із їхніми  батьками».

Свій погляд на співпрацю висловила і начальник відділу ювенальної превенції Оксана Поплавська, наголосивши, що ці заходи - добровільні, правоохоронці рекомендуватимуть батькам та дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, звертатися за допомогою у фонд:

«Поліцейські Києва готові до активної та тісної співпраці, адже маємо спільну благородну мету – підтримати тих, хто цього потребує», - зазначила Оксана Поплавська.

У свою чергу начальник управління превентивної діяльності Олег Онисько підняв питання щодо співпраці у рамках надання допомоги тим, хто став жертвою сімейного насильства, тож невдовзі у поліції Києва відбудеться зустріч представників фонду із працівниками "Поліни" – мобільних груп із протидії домашньому насильству.

На завершення заступник начальника поліції Києва Руслан Кузьменко, висловив сподівання, що об’єднання зусиль дасть хороші результати.

Відділ комунікації поліції Києва

Катерина Поліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux