Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейська столичної підземки Аліна Жушман: «Я мріяла працювати в поліції. І мрії здійснюються»
Опубліковано 09 березня 2018 року о 15:08

Вже більше року вона несе службу з охорони публічної безпеки на станції метро «Майдан Незалежності». А працювати в органах внутрішніх справ та носити однострій хотіла з дитинства. Зараз Аліна здобуває спеціальність «правознавство» та поступово крокує до іншого етапу поліцейської кар’єри - стати слідчим.

За першою освітою Аліна - інженер-еколог, хоча мріяла стати поліцейською. Після закінчення вишу вона натрапила на оголошення про набір у патрульну поліцію – і без вагань подала анкету. Пізніше ази майбутньої професії опанувала у Київському навчальному центрі підготовки працівників поліції.

Уже більше року вона працює в управлінні поліції метрополітену ГУНП у місті Києві. За цей час переконалася, що обрана професія – саме для неї.

Як зізнається поліцейська, працювати нелегко. Окрім охорони публічної безпеки, виявлення правопорушників та затримання злочинців, правоохоронцям ще доводиться спілкуватися з різними категоріями громадян, надавати їм індивідуальну допомогу: як інформаційну, так і психологічну.

«Багато людей приїжджають до столиці та зовсім не орієнтуються на місцевості. Бувають пасажири, які починають агресивно скаржитися на дії інших людей. Окрім своєї роботи, ми також виконуємо обов’язки інших служб, якщо цього потребує ситуація. Якщо людина травмувалося чи їй стало зле – ми готові прийти на допомогу. Словом, життєві ситуації бувають різні,» - наголошує Аліна.

Дівчина додає, що випадків, де потрібно застосовувати поліцейське піклування - не мало, особливо коли мова іде про людей поважного віку та дітей.

«Якось на чергуванні пасажир привів дівчинку, яка загубилася. Дитина погано розмовляла. Почути від неї, де батьки і як вона опинилася на станції метро, було дуже важко. Але ми відразу кинулися шукати її рідних. Згодом з іншої станції зателефонували і повідомили, що мама розшукує свою доньку. Поки жінка приїхала зі станції метро «Лісова», ми зробили все, аби дівчинка почувала себе у безпеці і не тривожилася через ситуацію, у якій опинилася,» - згадує поліцейська.

Окрім улюбленої роботи, у поліцейської є хобі – спорт. На рідній Дніпропетровщині Аліна професійно займалася боксом та навіть виборювала перші розряди серед жінок. Тож дівчина нині не тільки не полишає спорт, а постійно підвищує планку. Зараз поліцейська також входить до збірної поліцейської команди від підрозділу управління поліції в метрополітені та бере участь у різних змаганнях: з кульової стрільби та настільного тенісу, де займає призові місця.

«Поліція в жодному разі не «вбила» в мені жіночість: на роботі я зосереджена, вимоглива та справедлива, а вдома - хороша донька та гарна подруга. Можу сказати, що мені дуже пощастило, адже не кожен отримує задоволення і настільки сильно пишається своєю роботою», - додає Аліна.

Відділ комунікації поліції Києва

Керницька Наталія


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux