Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські викрили адвоката, який за підробленими документами заволодів квартирою померлих киян вартістю понад 1,2 млн гривень
Опубліковано 09 вересня 2024 року о 13:30

Зловмисник залучив до злочинної схеми ще двох осіб, що виконували ролі нібито справжніх власників помешкання, які на той час вже померли. За легендою останні заборгували фігуранту 30 000 доларів та, відповідно до умов укладеного між ними договору, їм довелося віддати йому житло. 

Шахрайську схему із нерухомістю викрили слідчі столичного главку поліції спільно із співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки НПУ за процесуального керівництва Київської міської прокуратури. Правопорушник – це 48–річний місцевий мешканець, який має свідоцтво про право зайняття адвокатською діяльністю.

За даними слідства, у 2020 році підозрюваний вирішив заволодіти квартирою у Солом’янському районі, власники якої вже кілька років як померли. Для цього фігурант зробив собі підроблений паспорт та залучив до незаконної оборудки ще двох спільників, чоловіка та жінку, які так само за підробленими документами нібито виконували ролі справжніх власників помешкання. За легендою останні мали борг перед фігурантом у сумі 30 тисяч доларів та, відповідно до умов укладеного між ними договору позики, вони мали віддати квартиру, якщо не повернуть гроші. Таким чином зловмисник переєстрував право власності квартири на себе.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 – пособництво в підробленні офіційного документа, ч. 4 ст. 358 – використання завідомо підробленого документа та за ч. 4 ст. 190 - придбання права на майно шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (в редакції від 25.09.2020) Кримінального кодексу України.

З метою забезпечення відшкодування завданих збитків та унеможливлення здійснювати будь-які правочини з відчуження майна на користь інших осіб, на квартиру накладено арешт.

Крім того встановлено, що відносно фігуранта столичними правоохоронцями раніше скеровано до суду обвинувальний акт з приводу незаконного заволодіння земельною ділянкою в Київській області. Відповідно до санкції статей, адвокату загрожує до восьми років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Ігнатюк


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux