Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Києва затримали серійного крадія-рецидивіста, який обкрадав банкомати, обмінники та магазини у столиці
Опубліковано 03 жовтня 2024 року о 11:00

Зловмисник вночі проникав до приміщень торговельних центрів та супермаркетів, де окрім грошей крав коштовності та товар з магазинівОперативники затримали ділка під час спроби вкрасти майже 2 млн грн з банкомату у супермаркеті, а також затримали його спільника, який стояв на сторожі. Спільникам загрожує до 12-ти років ув’язнення. 

Протягом кількох місяців до поліції столиці почали надходити повідомлення про крадіжки з торгових центрів та магазинів, які вчинялися вночі. Невідома особа проникала до приміщень закладів та викрадала гроші з банкоматів, пунктів обміну валюти та вартісні товари з магазинів.

Відтак, оперативники управління карного розшуку столичного главку та Святошинського управління поліції із залученням працівників управління кримінального аналізу встановили, що до вчинення серії крадіжок причетний 36-річний мешканець Київської області. Поліцейські затримали фігуранта під час спроби вчинити крадіжку близько 2 мільйонів гривень з банкомату, розташованого в одному з супермаркетів Святошинського району. Крім того, правоохоронці затримали 45-річного спільника підозрюваного, який перебував поблизу супермаркету та по рації повідомляв свого напарника про появу сторонніх осіб.

Як розповіла слідча Главку поліції Києва Інна Павлик, затриманий вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів та в цьому році повернувся з місць позбавлення волі:

«Під час обшуку за його місцем мешкання ми знайшли відмички, а також гроші та ювелірні вироби, які чоловік викрав напередодні. Ми вже встановили причетність чоловіка до крадіжки золотих та срібних прикрас у одному з магазинів, крадіжки грошей з банкомату у торговому центрі та з пункту обміну валюти. Наразі встановлюється причетність чоловіка до інших епізодів крадіжок».

Слідчі, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили спільникам про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 185 КК України - закінчений замах на вчинення крадіжки в особливо великих розмірах. Крім того, 36-річному чоловікові, слідчі інкримінують додатково ч. 4 ст. 185 ККУ - крадіжка, вчинена у великих розмірах в умовах воєнного стану.

Загалом підозрюваним загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 


Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux