Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Києва викрили злочинну групу в організації мережі з надання сексуальних послуг
Опубліковано 15 грудня 2022 року о 10:00

Зловмисниці підшукували кандидаток для зайняття проституцією та приймали замовлення від клієнтів. Година «відпочинку» коштувала від 5000 до 6500 гривень. П’ятьом фігуранткам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, за який їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Співробітники управління міграційної поліції столичного главку спільно з працівниками Департаменту міграційної поліції, слідчими Солом’янського управління поліції під процесуальним керівництвом Солом’янської окружної прокуратури міста Києва та за силової підтримки полку поліції особливого призначення № 1 викрили злочинне угруповання, яке здійснювало на території столиці незаконний бізнес з надання сексуальних послуг. Координувала протиправну діяльність 22–річна громадянка іншої держави.

«У ході досудового розслідування нам стало відомо, що правопорушниця орендувала 17-ть приміщень на території міста Києва для тривалого користування. Організаторка підшуковувала жінок, які опинились у скрутному матеріальному становищі та надавали б надавали сексуальні послуги за гроші. Для пошуку клієнтів вона розміщувала у мережі Інтернет рекламні оголошення. До своєї злочинної діяльності зловмисниця залучила ще чотирьох спільниць, в обов’язки яких входило проведення кастингу з дівчатами, ведення переліку відпрацьованих годин «співробітницями» та розподілення між ними грошей», - повідомив начальник управління міграційної поліції столичного главку Денис Дем’янюк.

Встановлено, що вартість години такого «відпочинку» становила 5000-6500 гривень, з яких 30% отримували дівчата, а 70% - учасниці злочинного угруповання. Також правоохоронці з’ясували, що до зайняття проституцією правопорушниці втягували й неповнолітніх, які опинились у складних життєвих обставинах й вирішили таким чином заробити.

Під час реалізації оперативної інформації поліцейські провели 17-ть обшуків за місцями мешкання фігуранток та створеними ними місцями розпусти і вилучили звідти банківські картки, гроші, чорнові записи та мобільні телефони.

«Організаторці, 2000 року народження та її спільницям, 1995, 1997, 1998, 2004 років народження, за погодженням із окружною прокуратурою слідчий Солом’янського управління поліції повідомив про підозру у скоєнні злочину, передбаченому частиною другою статті 303 Кримінального кодексу України - сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією. Їм загрожує до семи років позбавлення волі. Відносно десяти «працівниць» склали адміністративні матеріали за статтею 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – заняття проституцією», - додав правоохоронець.


Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux