Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Києва оголосили про підозру чотирьом псевдоправоохоронцям за викрадення та катування громадянина Туреччини
Опубліковано 26 вересня 2024 року о 16:00

Такими методами фігуранти вимагали у ІТ-фахівця 100 тисяч доларів. Під час спецоперації поліцейські звільнили 28-річного заручника, коли нападники, не отримавши бажаної суми, везли його у багажнику автівки до лісу під погрозою вбити. Учасникам злочинного угруповання, серед яких громадянин рф, загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Як з’ясували правоохоронці, до вчинення злочину причетні четверо раніше судимих місцевих мешканців віком від 27 до 51 року. Організатором виявився 38-річний громадянин рф, який проживав у Київській області та раніше відбував покарання за участь у терористичному угрупованні, що воювало проти сил АТО.

Лідер групи був знайомий з іноземцем, котрий працює в сфері ІТ, та знав, що у потерпілого є значна сума коштів, тож вирішив ними заволодіти. З метою реалізації злочинного плану, спільники переодягнулись у форму одного з правоохоронних підрозділів та напали на чоловіка біля його будинку. Заштовхавши в мікроавтобус, його відвезли у гаражне приміщення, де побоями та погрозами вбивством вимагали у нього 100 тисяч доларів. Внаслідок тривалого катування зловмисники заволоділи частиною готівки та коштами з криптогаманця.

За результатами проведення спецоперації слідчі Дніпровського управління поліції спільно з працівниками СБУ затримали фігурантів у той час, коли вони везли заручника у багажнику своєї автівки до лісу. Усіх фігурантів затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час санкціонованих обшуків у них вилучили зброю, наркотики та мікроавтобус Volkswagen, який вони використовували для вчинення злочину.


Cлідчі Дніпровського управління поліції розслідують кримінальне провадження, розпочате за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 127 – катування,

- ч. 2 ст. 146 – незаконне позбавлення волі або викрадення людини,

- ч. 4 ст. 187 – розбій,

- ч. 4 ст. 189 – вимагання.


Під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва слідчі повідомили фігурантам про підозру, а суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux