Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Пограбував пенсіонерку під виглядом працівника газової служби: київські оперативники затримали чоловіка
Опубліковано 03 травня 2023 року о 16:45

Зловмисник зайшов до оселі потерпілої та запропонував поміняти лічильник. Під час розмови порушник вихопив із рук жінки 2 000 гривень та втік. Уже через декілька хвилин чоловіка зупинили поліцейські. За скоєне йому загрожує до десяти років в’язниці.

Днями на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки щодо вчинення відносно неї грабежу в багатоповерхівці на вулиці Русанівський бульвар. Жінка розповіла, що відчинила незнайомцю двері, бо він представився спеціалістом газової служби й запропонував поміняти лічильник. 84-річна киянка погодилась, взяла необхідну суму, але згодом сказала чоловіку, що розрахується з ним по факту виконання робіт. У відповідь порушник вихопив у неї з рук 2 000 гривень та втік.

Для встановлення особи зловмисника та його затримання одразу ж долучились оперативники столичного главку, працівники відділу кримінальної поліції територіального підрозділу, а також аналітики управління кримінального аналізу. В результаті правоохоронці затримали ймовірного підозрюваного «за гарячим слідом» неподалік від місця скоєння злочину. Ним виявився раніше не судимий місцевий мешканець, 1996 року народження.

Під час поверхневої перевірки поліцейські виявили в чоловіка дві тисячі гривень та посвідчення на ім’я нібито фахівця газової служби. Він не міг пояснити, звідки в нього документ, гроші та чому намагався втекти. Слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом слідчі територіального підрозділу за погодженням Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України — грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі.

Крім того, у слідства є підстави вважати, що порушник може бути причетним ще до кількох майнових злочинів на території Києва. Триває досудове слідство.

Правоохоронці звертаються до мешканців Дніпровського району, яких ошукали під приводом заміни газового лічильника, з проханням не зволікати й повідомляти про злочин за номерами: +38063 445 80 67 (чергової частина територіального підрозділу) та +38098 614 81 71 (відповідальний оперативний працівник Дніпровського управління поліції)

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux