Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Побили чоловіка та відібрали 44 000 доларів США: київські правоохоронці затримали нападників
Опубліковано 09 лютого 2023 року о 15:00

Спільники дочекалися, коли потерпілий відкриє сейф, а потім пограбували його. Протягом дня оперативники за силової підтримки спецпризначенців полку № 1 затримали трьох підозрюваних. За скоєне їм загрожує до 13-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


До поліції Києва надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що в приміщенні складу, де він працює, його побили та пограбували двоє невідомих. Заявник розповів, що нападники забрали 44 000 доларів США та втекли. За вказаною адресою негайно прибули оперативники управління карного розшуку столичного главку, слідчо-оперативна група територіального підрозділу та співробітники відділу кримінальної поліції.

Як розповів начальник слідчого відділу Дніпровського управління поліції Олександр Степура, на місці події правоохоронці з’ясували, що потерпілий випивав у компанії знайомого і згодом, щоб розрахуватися за відпочинок, пішов за грошима:


"Чоловік прийшов до складського приміщення, щоби взяти готівку з сейфу. У якийсь момент на нього напали двоє невідомих, побили та забрали 44 000 доларів США після чого втекли. Ми провели низку розшукових та слідчих заходів і встановили, що до вчинення грабежу причетний товариш потерпілого, з яким вони разом відпочивали. Фігурант заздалегідь організував напад, оскільки знав, де і яка сума знаходиться в сейфі, а два його спільники взяли на себе ролі виконавців злочину".

Завдяки злагодженим діям оперативників управління карного розшуку столичного главку та співробітників Дніпровського управління поліції, а також за допомоги аналітиків управління кримінального аналізу і за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення № 1 протягом дня затримано трьох підозрюваних осіб.

Зловмисниками виявилися кияни, 1983, 1982 та 1988 років народження. За місцями проживання фігурантів правоохоронці провели невідкладні обшуки та вилучили речові докази, які направлені на відповідні експертні дослідження.

"Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за частиною п'ятою статті 186 Кримінального кодексу України — грабіж, вчинений в особливо великих розмірах, організованою групою, в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до тринадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили затриманим про підозри у вчиненні злочину. Суд обрав двом спільникам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а третьому порушнику – цілодобовий домашній арешт. Триває слідство", - зазначав Олександр Степура.


Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux