Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Півмільйона гривень неправомірної вигоди за асфальтування дороги – поліцейські Києва скерували до суду обвинувальний акт відносно посадовця комунального підприємства
Опубліковано 27 березня 2024 року о 11:15

Заступник начальника комунального підприємства одного з районів столиці, яке відповідає за ремонт і утримання автомобільних шляхів вимагав від місцевої мешканки неправомірну вигоду за асфальтування під’їздної дороги до будинку на бездоговірній основі. Тоді, поліцейські затримали посадовця під час отримання грошей та оголосили йому про підозру. Наразі досудове розслідування завершено, чоловікові загрожує до 10-ти років ув’язнення. 

Нагадаємо, у листопаді минулого року, слідчі столичного главку поліції за оперативного супроводження працівників управління стратегічних розслідувань в місті Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили в одержанні неправомірної вигоди заступника начальника комунального підприємства, яке відповідає за ремонт і утримання автомобільних шляхів одного з районів Києва.

В ході досудового розслідування слідчі з’ясували, що до посадовця звернулася киянка з проханням заасфальтувати під’їздну дорогу до будинку. Службовець запевнив жінку в тому, що послуга буде коштувати 500 000 гривень та наголосив, що при укладанні договору із комунальним підприємством сума за виконання робіт значно зросте. Правопорушник настояв на тому, щоб надати жінці вищевказану послугу на бездоговірній основі та запросив у неї 500 тисяч гривень готівкою.

Тоді поліцейські задокументували факт одержання комунальником першого «траншу» неправомірної вигоди у сумі 2000 доларів США та затримали його під час одержання другого «траншу» – 425 000 грн.

Службовцю повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux