Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Підробив паспорт з метою заволодіння 627 000 доларів США: столичні правоохоронці затримали зловмисника
Опубліковано 04 серпня 2022 року о 13:15

Чоловік мав намір отримати чужі гроші за підробленими документами, які виявили працівники банку та повідомили до поліції. Слідчі задокументували протиправні дії чоловіка та повідомили йому про підозру у підробці документу та пособництві на заволодіння чужим майном шляхом обману. За скоєне йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

До чергової частини Деснянського управління поліції звернулися працівники банку на вулиці Лисківській з повідомленням про те, що для отримання грошей клієнт пред’явив документ з ознаками підробки. Для встановлення обставин події на адресу виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції.

За словами слідчої Деснянського управління поліції Юлії Сергієнко, поліцейські провели першочергові слідчі дії та встановили обставини правопорушення:

«Прибувши на виклик, працівники фінансової установи вказали на чоловіка, який пред’явив підозрілий документ. Від надання будь-яких пояснень відвідувач банку відмовився. У подальшому ми з’ясували, що підробивши паспорт на ім’я іншого громадянина, зловмисник мав намір з його банківського рахунку зняти 627 тисяч доларів США. Документ з ознаками підробки ми вилучили та направили для подальшого проведення відповідної експертизи. Окрім того, зараз ми встановлюємо, звідки чоловік отримав дані про потерпілого та його фінансові статки».

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це - раніше не судимий 62-річний киянин.

«За процесуального погодження з Деснянською окружною прокуратуро міста Києва затриманому повідомили про підозру у вчиненні двох злочинів. А саме: у злочині, передбаченому частиною третьою статті 15, частини п’ятої ст. 27 частини четвертої статті 190 Кримінального кодексу України – пособництво у закінченому замаху на шахрайство та частина перша статті 358 Кримінального кодексу України - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збуті чи використанні підроблених документів, печаток, штампів. Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 744 тисяч гривень застави. За скоєне зловмиснику загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна», - додала поліцейська.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux