Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Підпалили релейну шафу на замовлення ворога – у Києві поліцейські спільно з СБУ затримали молодиків за вчинення диверсії
Опубліковано 08 серпня 2024 року о 16:00

Діючи за вказівками кураторів з рф, двоє товаришів вчинили підпал релейної шафи у Подільському районі. За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі із конфіскацією майна. 

До Подільського управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі здійснили підпал електрощитової на залізничній дорозі. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Оперативники поліції Києва спільно з аналітиками кримінального аналізу провели низку розшукових заходів та встановили особи двох паліїв. Ними виявились 22-річний та 17-річний місцеві мешканці, які вирішили підзаробити, виконавши «замовлення» від представників країни-агресора.

Правоохоронці з’ясували, що на російських кураторів товариші натрапили в соціальній мережі Telegram. За підпал релейних шаф на залізниці їм пообіцяли добре заплатити. Відтак спільники здійснили диверсію, підпаливши релейну шафу неподалік залізничної станції. За вказівкою окупантів зловмисники фільмували на камеру мобільного телефону свої злочинні дії як доказ виконаної робити.

Поліцейські спільно з працівниками Служби безпеки України затримали фігурантів. Як з’ясувалось, за свої «послуги» вони вже встигли отримати 1500 гривень авансу. Надалі фігуранти планували продовжити серію підпалів на об’єктах залізничної інфраструктури Києва.

Слідчі, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури, повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб. На час слідства 22-річний зловмисник перебуватиме під вартою, а його неповнолітній товариш – під нічним домашнім арештом. Молодикам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліція вкотре наголошує, що ворог не полишає спроб дестабілізувати суспільство всередині країни та підшуковує для своїх злочинних намірів охочих до «легкого» заробітку. Не піддавайтесь на провокації ворожих спецслужб, наслідок такої співпраці – довічне позбавлення волі!


Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux