Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час ремонту пральної машини викрав у пенсіонерки всі заощадження: київські оперативники затримали квартирного злодія
Опубліковано 02 червня 2023 року о 09:00

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. За крадіжку, скоєну у період воєнного стану, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

На минулому тижні до чергової частини відділу поліції №3 Шевченківського управління поліції надійшла заява від 88-річної місцевої мешканки про те, що її помешкання обікрав невідомий чоловік. На місце події відразу прибула слідчо-оперативна група та співробітники карного розшуку.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, оперативники за допомогою співробітників сектору кримінального аналізу встановили, а згодом затримали ймовірного підозрюваного:

«У рамках розслідування кримінального провадження ми встановили, що невідомий прийшов до помешкання місцевої мешканки, аби відремонтувати пральну машину. Зловмисник скористався тим, що старенька була на кухні та поцупив її усі заощадження - 7000 доларів США та 3000 гривень. З метою розкриття кримінального правопорушення, встановлення осіб причетних до його вчинення та їх місцезнаходження, ми проаналізували відеозаписи з камер. У ході проведення оперативно-розшукових заходів ми затримали 33-річного жителя Київщини, який раніше був судимий за скоєння аналогічного злочину».

Слідчим відділом відділу поліції № 3 Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України - крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. За погодженням із Шевченківською окружною прокуратурою слідчі готують затриманому повідомлення про підозру.

Наразі правоохоронці встановлюють причетність чоловіка до вчинення аналогічних правопорушень на території Києва. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Поліція Києва закликає громадян бути пильними, не довіряти незнайомцям та не впускати їх до помешкань. Варто перевіряти інформацію, яку вам повідомляють, та не показувати місце, де ви зберігаєте свої заощадження. Якщо ж ви стали жертвою протиправних посягань, не зволікайте - негайно інформуйте поліцію за номером 102.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux