Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час "Маршу рівності" на будь-які провокації поліція реагуватиме рішуче та згідно із законом, - Андрій Крищенко
Опубліковано 15 червня 2018 року о 15:40

Про це під час брифінгу в столичному главку повідомили заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий та начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко.

17 червня 2018 року в столиці відбудеться "Марш рівності". Задля належного забезпечення правопорядку залучать близько 5 тисяч поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України.

Хода розпочнеться з перетину вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького, і рушить до площі Льва Толстого.

«Як і у минулому році, у місці проведення маршу будуть встановлені загороджувальні турнікети та фільтраційні кордони. Тобто діятимуть стаціонарні контрольно-пропускні пункти з металошукачами і пропускним режимом. Зокрема, правоохоронці вибірково перевірятимуть документи та вміст сумок учасників маршу», - зауважив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

Окрім того, у цей день працюватимуть дев’ять груп швидкого реагування та чергуватимуть дві посилені слідчо-оперативні групи. Також на охорону публічної безпеки залучатимуть кінних вершників поліції, вибухотехніків та кінологів зі службовими собаками. У посиленому режимі працюватиме ситуаційний центр та групи документування.

Як зазначив начальник столичної поліції  Андрій Крищенко, зараз правоохоронці проводять превентивні заходи: спілкуються як із організаторами, так і з противниками маршу. Аби уникнути порушень правопорядку поліція постійно здійснює моніторинг соціальних мереж на предмет виявлення заяв чи закликів до радикальних дій та перевіряє інформацію про можливі провокації.

«Ми закликаємо не влаштовувати провокацій, не створювати конфліктних ситуацій, а дотримуватися правопорядку. У випадку фіксацій правопорушень поліція діятиме рішуче і згідно із законом», - підкреслив головний правоохоронець столиці.

Київська поліція працюватиме для того, щоби на належному рівні забезпечити правопорядок та свободу зборів і демонстрацій. Крім того, із метою недопущення виникнення конфліктних ситуацій між учасниками акції та її противниками в місцях проведення заходу нестимуть службу наряди поліції діалогу.

«Заходи безпеки - підвищені, а численність правоохоронців може змінюватися залежно від розвитку подій, тому що ми повинні забезпечити безпеку кожному громадянину. Тож просимо мешканців міста поставитися з розумінням та заздалегідь обрати свої маршрути з урахуванням перекриття руху у периметрі проходження колони учасників заходу», - підсумував Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux