Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Першочергове завдання – безпека людей та звільнення країни від ворога: правоохоронці розповіли новим колегам про роботу у перші дні війни
Опубліковано 31 травня 2023 року о 09:15

У Києві поліцейські продовжують проводити зустрічі із молодими фахівцями, які щойно завершили навчання у навчальних закладах системи МВС. Наші колеги розповідають молодим співробітникам про службу в умовах війни та діляться історіями з власного досвіду. 

Зустріч із випускниками вищих навчальних закладів за традицією пройшла на базі тренінгового центу поліції Києва. Цього разу із молодими фахівцями спілкувалися працівник управління поліції в метрополітені Микола Юрченко, співробітниця спецпідрозділу «Київ» Марія Рибачок та представник підрозділу «КОРД».

Правоохоронці ділилися власним бойовим досвідом та розповідали про особистий досвід порятунку людей.

Зокрема, капітан поліції Марія Рибачок, яка неодноразово відряджалась в зону проведення бойових дій на території Донецької та Луганської областей. Марія розповіла про евакуацію людей, яку здійснює поліція у місцях ведення бойових дій під постійними обстрілами. Загалом, вона разом із колегами по службі евакуювали понад 600 місцевих жителів.

Старший сержант поліції Микола Юрченко розповів про роботу поліції метрополітену у перші місяці війни. Тоді метро стало безпечною «домівкою» для тисячі киян. Саме там жителі столиці ховалися від артобстрілів та отримували необхідну допомогу: їжу, теплі речі, допомогу з евакуації. За безпеку громадян на станціях відповідали поліцейські, які несли службу у цілодобовому режимі. Микола Юрченко пригадав, як йому довелось врятувати життя людині. Під час чергування на станції метро «Палац спорту» він побачив чоловіка без ознак життя. Поліцейський негайно кинувся на допомогу, провівши чоловікові серцево-легеневу реанімацію із використанням дефібрилятора, він зумів відновити дихання постраждалому та підтримував його стан до приїзду медиків.

Спецпризначенець КОРДу розповів, що в перші дні повномасштабного вторгнення підрозділ працював на виявлення та затримання диверсійно-розвідувальних груп. Далі бійці КОРДу відряджалися до інших регіонів держави брати участь у звільненні населених пунктів, зокрема у Харківській та Донецькій областях. Кордівець наголосив молодим фахівцям про те, що поліцейський має постійно вдосконалюватися та розвиватися.

Розповіді старших колег вразили молодих поліцейських, адже це справжні історії із життя старших колег і вони захоплюють, а знайомства молодих правоохоронців з героями МВС будуть продовжуватись і надалі.

Відділ комунікації поліції Києва

Дмитро Грищенко






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux