Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перемогу здобуває лише той, хто пам’ятає. Вшануємо пам'ять столичних поліцейських, які загинули захищаючи Україну
Опубліковано 29 серпня 2024 року о 17:25

Дмитро Цуркан, Сергій Подгорний, Іван Бережник, Олександр Лемак та Руслан Грама – правоохоронці, які до останнього подиху боролися з російськими окупантами захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність Батьківщини. 

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Добрим, світлим словом, хочемо згадати імена столичних поліцейських, які мужньо загинули у боях за Україну.

Російсько-українська війна розпочалася у 2014 році на Сході України. Тоді, захищати рідну неньку відправилися і поліцейські столиці, серед яких – майор поліції Дмитро Цуркан, який працював старшим слідчим у Печерському районі. На Сході Дмитро проходив службу у складі батальйону патрульної служби особливого призначення «Миротворець» та приймав участь у військових операціях. Він трагічно загинув 29 серпня 2014 року, під час виходу з Іловайського котла так званим «зеленим коридором». Указом Президента України поліцейський нагороджений орденом «За мужність» III ступеня – посмертно.

У травні 2014 року столичний правоохоронець Серій Подгорний почав службу в органах внутрішніх справ у батальйоні патрульної служби особливого призначення «Київ-1», а згодом – у батальйоні «Київ-2». Через кілька місяців служби Сергій поїхав у відрядження в Донецьку область – у зону проведення антитерористичної операції. Однак, 18 серпня 2014 року під час виконання завдання із захоплення банди диверсантів у селищі Чернухіно, що поблизу міста Дебальцевого, отримав від ворога смертельні вогнепальні поранення. Указом Президента України Сергія Подгорного нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня – посмертно.

Повномасштабна війна, розпочата у 2022 році забрала життя ще трьох поліцейських Києва, які відправилися боронити кордони на Сході України.

Іван Бережник з 2015 року служив у полку поліції особливого призначення «Київ» та завжди був на передовій, захищаючи нашу країну від ворога. Ше з 2014 року у складі батальйону «Січ» він брав активну участь у боротьбі проти російських загарбників на Донеччині. Життя захисника України обірвалося 25 червня 2022 року у місті Авдіївка, під час ракетного ворожого обстрілу військами російської федерації.

Олександр Лемак з 2014 року добровольцем розпочав службу у батальйоні «Золоті ворота» у м. Києві, а згодом, у полку поліції особливого призначення «Київ». Поліцейські їздив у бойові відрядження в Донецьку область, де разом із побратимами боронив рідну землю від російських окупантів. Він мріяв одружитися та мати дружню родину, одна цьому статись не судилось. З початком повномасштабного військового вторгнення в Україну, Олександр вступив до полку МВС «Сафарі» та влітку відправився на Донеччину захищати батьківщину від російської окупації. Герой загинув від тяжкого поранення 21 жовтня на Донеччині у місті Бахмут.

Руслан Грама з 2016 року служив поліцейським полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» та з того ж року брав активну участь в АТО та ООС на Донеччині, захищаючи країну від ворога. На початку весни 2023 року він в черговий раз поїхав на ротацію до Бахмута. Руслан героїчно загинув зі зброєю в руках 18 березня 2023 року перебуваючи на бойовому завданні зі штурму позицій окупантів.

Збережемо пам’ять про героїв на багато поколінь вперед, тому що перемогу здобуває лише той, хто пам’ятає.


Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux