Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перебуваючи у місцях позбавлення волі ошукували користувачів соцмереж: столичні поліцейські повідомили зловмисникам про підозру
Опубліковано 05 травня 2023 року о 15:15

Четверо спільників представлялись військовослужбовцями ЗСУ та видурювали гроші у громадян, продаючи неіснуючі товариПоліцейські на даний час встановили, що шахраї ошукали 13 громадян та заволоділи майже 600 тисячами гривень. Їм загрожує ще один термін позбавлення волі на строк до дванадцяти років.


Слідчі Дарницького управління поліції за оперативного супроводження працівників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та під процесуальним керівництвом Дарницької окружної прокуратури припинили діяльність злочинної групи, яка продавала у соціальній мережі неіснуючі генератори.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з осені 2022 року четверо ув’язнених віком від 26 до 34 років організували шахрайську схему з продажу неіснуючих генераторів у соціальній мережі. Фігуранти створили облікові акаунти та розмістили оголошення про продаж генераторів. Головною умовою була часткова чи повна оплата за товар. Затримку у доставці аферисти пояснювали тим, що вони військовослужбовці, які перебувають на передовій та аби заспокоїти замовників відправляли їм фото з нібито місця несення служби.

Наразі встановлено 13 громадян України з різних регіонів, які були введені в оману та перерахували аферистам від 2 до 10 тисяч гривень. Загальна сума збитків сягає близько 600 000 гривень.


Поліцейські провели п’ять обшуків, у тому числі у місцях позбавлення волі в кількох регіонах України, за результатами яких у фігурантів вилучили мобільні телефони, сім-картки та чорнові записи, які підтверджують їх злочинну діяльність.


Всі учасники злочину перебувають під вартою за вчинення низки тяжких та особливо тяжких злочинів. На даний час їм додатково повідомлено про підозри у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене організованою групою. Санкція статті передбачає від дев'яти до дванадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux