Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Печерський районний суд призначив покарання винуватцю смертельної ДТП у центрі Києва
Опубліковано 25 січня 2023 року о 13:00

Рухаючись із перевищенням швидкості, водій не відреагував на вимогу поліції про зупинку, не впорався із керуванням та виїхав за межі проїжджої частини. Внаслідок чого відбулось перекидання авто на дах з наїздом на дерева і опору світлофора. У автопригоді загинула 18-річна пасажирка. Наступні вісім років керманич проведе за ґратами.

Смертельна автопригода сталася у травні 2021 року на бульварі Лесі Українки. На місці події працювали слідчо-оперативна група з розслідування ДТП столичної поліції, патрульні поліцейські, медики і рятувальники.

Встановлено, що кермач автомобіля "Інфініті", перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, рухався бульваром Лесі Українки із значним перевищенням максимально дозволеної швидкості. Водій не виконав вимогу патрульної поліції про зупинку транспортного засобу та продовжував рух. У подальшому, не впоравшись з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини, у результаті чого відбулось перекидання транспортного засобу на дах з наїздом на дерева і опору світлофора. Внаслідок ДТП на місці події загинула 18-річна пасажирка іномарки, а сам водій та ще одна пасажирка отримали тілесні ушкодження.

Уродженця Вінничини, 1995 року народження, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі кваліфікували його дії за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, що спричинило смерть потерпілого. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури. На час слідства затриманий перебував під вартою.

Наразі досудове розслідування завершене. Вироком Печерського районного суду винуватця дорожньо-транспортної пригоди засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 10 років. Крім того, обвинувачений має відшкодувати потерпілій стороні 500 тис. гривень.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux