Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Отримала від підлеглих 46 тисяч гривень та вносила неправдиві відомості про вакцинацію - перед судом постане директорка медичного центру
Опубліковано 02 серпня 2022 року о 15:35

Очільниця медустанови систематично вимагала від підлеглих гроші за незвільнення їх із займаних посад та не притягнення до дисциплінарної відповідальності. Наразі обвинувальний акт відносно директорки медзакладу скеровано до суду. 

У січні цього року слідчі Шевченківського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом окружної прокуратури викрили очільницю однієї з комунальних медичних установ, яка щотижнево вимагала від своїх підлеглих неправомірну вигоду. Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували вимагання та одержання вказаною посадовою особою грошей від лікарів на суму 46 тисяч гривень. 

Як зазначив начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, правоохоронці затримали підозрювану у січні 2022 року після одержання чергового траншу неправомірної вигоди:

«Ми з’ясували, що 44-річна жінка систематично вимагала від своїх колег гроші за незвільнення їх із займаних посад та не притягнення до дисциплінарної відповідальності. За попередньою інформацією, організаторка протиправної схеми щотижня отримувала від підлеглих близько 80 000 гривень. Крім того, у ході розслідування ми встановили, що з травня по грудень минулого року правопорушниця організувала разом із спільниками протиправну діяльність щодо вакцинації громадян від COVID-19 без проведення фактичної процедури щеплення та внесення завідомо неправдивих даних до інформаційної медичної системи і медичної документації».

За даними фактами слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато два кримінальних провадження за частиною 3 статті 362 - несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, та частина 3 статті 368 - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Наразі обвинувальний акт відносно директорки медзакладу скеровано до суду для розгляду по суті.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux