Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативники поліції Києва затримали чоловіка, який підозрюється у вчиненні кількох крадіжок з авто
Опубліковано 24 травня 2021 року о 15:40

Зловмисник розбив скло припаркованого транспортного засобу та привласнив собі рюкзак із особистими речами киянина. Співробітники кримінальної поліції затримали фігуранта, а слідчі розпочали досудове розслідування. Тепер за скоєне йому загрожує до шести років ув’язнення.

Протягом кількох тижнів до Солом’янського управління поліції надходили повідомлення про скоєння крадіжок з транспортних засобів у нічний час, тож, провівши аналіз вчинених правопорушень, працівники поліції припустили, що до них може бути причетна одна особа. Для встановлення та затримання правопорушника у рамках розпочатих кримінальних проваджень поліцейські почали розшукові заходи.

Працівники оперативно-пошукового сектору районного управління поліції щоночі відпрацьовували територію Солом’янського району щодо попередження фактів скоєння крадіжок з авто та помітили чоловіка, який відходив від припаркованого автомобіля із сумкою у руках та постійно озирався. Оперативники негайно зупинили незнайомця та викликали на місце слідчо-оперативну групу для документування події.

У ході проведення першочергових слідчих дій працівники поліції встановили, що правопорушник розбив скло у машині місцевого мешканця та привласнив рюкзак із особистими речами потерпілого. Речові докази вилучили, а фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України. Він – киянин, 1977 року народження, раніше судимий за скоєння крадіжок.

За даним фактом слідчим Солом’янського управління поліції розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Правопорушнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Окрім цього, під час проведення обшуку за місцем проживання зловмисника поліцейські виявили інші викрадені речі, які чоловік привласнив під час скоєння аналогічних злочинів. Тож слідчі збирають доказову базу для притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності за вчинення понад десяти крадіжок на території району.

Відділ комунікації поліції Києва
Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux