Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Облаштували мережу нарколабораторій на Київщині: поліцейські затримали угруповання наркоторговців
Опубліковано 05 лютого 2024 року о 16:10

Потужності цих лабораторій дозволяли фігурантам виготовляти близько 50 кг психотропів, отримуючи понад 30 млн гривень заробітку щомісячно. Фігуранти збували «продукцію» гуртовими партіями поштовими відправленнями та у розважальних закладах.

Оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю та УБН ГУНП в Київській області спільно зі слідчими Солом’янського УП столичного главку та слідчого управління ГУНП в Київській області викрили злочинне угруповання, яке займалось виготовленням і збутом наркотиків та психотропних речовин.

П’ять нарколабораторій на Київщині  за допомогою спеціального обладнання синтезували амфетамін та MDMА. Крім того, члени угруповання використовували спеціальні верстати для пресування пігулок MDMA з  унікальним кліше з лого «виробника». 

Потужності цих лабораторій дозволяли фігурантам виготовляти близько 50 кг психотропів, отримуючи понад 30 мільйонів гривень заробітку щомісячно.

Зловмисники збували свою «продукцію» гуртовими партіями через поштові відправлення та довіреному колу осіб «з рук у руки», зокрема у розважальних закладах. 

Правоохоронці за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення ГУНП в м. Києві та Київській області, із залученням кінологів провели 28 обшуків за місцем розташування лабораторій, в помешканнях та автівках фігурантів. 

У результаті слідчих дій вилучено майже 5 кг амфетаміну, 300 пігулок та 6 кг  на завершальному етапі синтезу MDMA, 31 кг та понад 1000 літрів прекурсорів (з яких можна було б виготовити 40 кг амфетаміну), 2 кг канабісу. Крім того, вилучено 10 автомобілів, гроші в національній та іноземній валюті, лабораторне обладнання та верстати, фасувальні матеріали, зброю та набої різного калібру.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить понад 30 мільйонів гривень.

Організатору угруповання повідомлено про підозру за ч. ч. 2, 3  ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів вчинені організованою групою або в особливо великих розмірах).

Решті членам угруповання - за ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 311 та ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

За вчинення цих злочинів учасникам угруповання загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює  Солом’янська окружна прокуратура м. Києва та Київська обласна прокуратура.


Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux