Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Обікрав квартиру та автомобіль нового знайомого: столичні правоохоронці затримали зловмисника
Опубліковано 08 листопада 2022 року о 15:55

Порушник викрав з оселі чоловіка портативну колонку та ключі від авто, а із салону іномарки поцупив гаманець з банківськими картками та грошима. Менш ніж за добу оперативні працівники затримали підозрюваного. За скоєне чоловіку загрожує до восьми років в’язниці.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що новий знайомий обікрав його автомобіль, припаркований біля будинку на проспекті Павла Тичини, викравши з квартири ключі. Також чоловік розповів, що після візиту «гостя» з оселі зникла музична колонка. Для з’ясування всіх обставин та документування злочину на місце події прибула слідчо-оперативна група.

Поліцейські встановили, що заявник познайомився з невідомим дорогою додому зі святкування власного Дня народження. Чоловік напросився до нього в гості під приводом продовжити застілля. Скориставшись тим, що власник оселі вийшов в іншу кімнату, зловмисник вкрав портативну колонку та ключі від автомобіля, після чого втік. Вранці потерпілий виявив відсутність у салоні автомобіля гаманця з грошима та банківськими картками та зрозумів, що його обікрав новий знайомий.

Оперативники відділу поліції №4 Дніпровського управління поліції провели низку оперативно-розшукових заходів та менше ніж за добу встановили ймовірного підозрюваного. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу неподалік від місця проживання. Зловмисником виявився 32-річний уродженець Вінниччини, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів та злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин.

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Наразі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва слідчі повідомили затриманому про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux