Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Обікрав іноземця у центрі міста та незаконно зберігав боєприпаси: київські слідчі повідомили про підозру порушнику
Опубліковано 11 листопада 2022 року о 13:30

Оперативники швидко встановили місцезнаходження 26-річного чоловіка, а слідчі провели невідкладний обшук у його помешканні, звідки вилучили набої, гранати Фта РГД та запали до них. За скоєні злочини фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.


До чергової частини Шевченківського управління поліції звернувся іноземний громадянин та повідомив, що в нього викрали планшет, банківські картки та три тисячі доларів США. Оперативний черговий відразу на місце події направив слідчо-оперативну групу та співробітників карного розшуку.

Як розповів слідчий Шевченківського управління поліції Владислав Абара, правоохоронці затримали порушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України:

«Під час відпрацювання інформації про злочин, слідчі спільно з оперативниками встановили, що за допомогою карток, які були викрадені у потерпілого, порушник намагається розрахуватися в магазинах за товари та послуги. У рамках розпочатого кримінального провадження ми провели ряд оперативно-розшукових заходів, відпрацювали місця ймовірного розрахунку картками та встановили причетного до скоєння злочину».

Працівники карного розшуку Шевченківського управління поліції затримали зловмисника за місцем проживання. Також слідчі за погодженням з Шевченківською окружною прокуратурою провели невідкладний обшук у його помешканні. У результаті поліцейські виявили та вилучили з помешкання 692 набої, п’ять запалів до гранати, три гранати Ф 1 та одну РГД. Затриманий – 26-річний раніше не судимий уродженець міста Миколаїв.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато три кримінальних провадження: ч. 1 ст. 263 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, ч. 4 ст. 185 - крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, ч. 1 ст. 357 - викрадення, привласнення, вимагання офіційних документів Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманому про підозру. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux