Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За вчинення протиправних дій відносно правоохоронців при виконанні службових обов’язків у столиці розпочато 162 кримінальні провадження, - Андрій Крищенко
Опубліковано 27 грудня 2019 року о 15:20

За словами начальника поліції Києва, у 2019 році розслідувано 99 кримінальних проваджень, 113 особам оголошено підозру, вісьмом суд призначив покарання - від штрафу до позбавлення волі. Крім того, складено 738 адміністративних матеріалів за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі поліцейських.

Коментуючи цю ситуацію, Андрій Крищенко відзначив, що його позиція як начальника Головного управління Національної поліції України однозначна: особа, яка вчинила правопорушення відносно поліцейських при виконанні службових обов’язків, має нести відповідальність:

«У першу чергу мова іде про опір та погрози або насильство щодо співробітників поліції. Загалом у цьому році розпочато 162 кримінальні провадження за статтями 342 і 345 Кримінального кодексу України. І є конкретні результати їх розслідування: 113 особам повідомлено про підозру, при цьому 26-м обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також розслідувано та відправлено до суду 99 кримінальних проваджень і вісім осіб уже вислухали вироки».

При цьому керівник столичних правоохоронців навів кілька прикладів: під час припинення бійки у Святошинському районі один зі зловмисників наніс тілесні ушкодження патрульному, за що суд призначив йому покарання – два роки обмеження волі.  Вироком Деснянського районного суду чоловіка, який хуліганив у відділенні поліції і вдарив поліцейського, котрий намагався його вгамувати, засуджено до одного року позбавлення волі.

Крім того, протягом цього року правоохоронці Києва склали 738 адмінпротоколів,  передбачених ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Кожен поліцейський, заступаючи на службу, знає, що він захищений законом. А той, хто переступає межу закону у відношенні поліцейських, повинен пам’ятати про невідворотність покарання, передбаченого адміністративним та кримінальним кодексами», -  підсумував Андрій Крищенко.

Поліція Києва наголошує, що правоохоронці у межах закону та наданих повноважень оперативно реагуватимуть та негайно припинятимуть будь-які протиправні дії громадян, у тому числі й щодо правоохоронців.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux