Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За привласнення 20 мільйонів гривень у столиці перед судом постануть посадовці комерційного банку та працівник Нацбанку України
Опубліковано 27 березня 2020 року о 11:29

Фігуранти присвоїли цю суму грошей, користуючись службовим становищем та підробивши необхідну документацію. За це їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років.

Нагадаємо, що у ході реалізації оперативної інформації слідчі столичної поліції спільно з працівниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва викрили чотирьох осіб у привласненні грошових коштів одного із банків. Організатором групи виявився заступник голови правління комерційного банку, а його спільниками – двоє його колег та працівник Національного банку України.

У ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, слідчі встановили, що протягом 2015 -2017 років посадовці комерційного банку вступили у злочинну змову з представниками товариства та уклали договір. За документами, банк надав кредит, але – під неіснуючу заставу, а саме машину для формування пластичних матеріалів (екструдер).

Також правоохоронці виявили, що під час інспекційної перевірки працівник Національного банку України підтвердив наявність заставного, але неіснуючого майна. У результаті він спільно з працівниками комерційного банку вніс до офіційних документів відомості про предмет застави, які виявились неправдивими. Далі за допомогою підконтрольних товариств з обмеженою відповідальністю спільники вивели кредитні кошти, а гроші банку витратили на власні потреби.

Днями слідчі поліції Києва завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження до суду для розгляду й прийняття відповідного рішення.

За вказані дії зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux