Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вимагали неправомірну вигоду за легалізацію проживання в Україні: слідчі повідомили про підозру двом чоловікам
Опубліковано 20 січня 2022 року о 15:31

Зловмисники пообіцяли трьом уродженцям іноземної держави «посприяти» в отриманні робочих віз в Україні. Після того, як чоловіки віддали свої паспорти,  порушники почали вимагати з них 2 000 доларів США за їх повернення нібито на вимогу співробітників СБУ, які і мали займатися легалізацією іноземців. Чоловікам загрожує до восьми років в’язниці.

Слідчими столичного главку поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України викрито та затримано осіб, які заволоділи коштами іноземців, а також підбурювали їх до надання службовим особам неправомірної вигоди за «вирішення» їхніх питань.

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що двоє товаришів запропонували своїм знайомим, які приїхали до України з метою працевлаштування, допомогу в отриманні робочих віз. Цю «роботу» вони оцінили у 300 доларів США з кожного, а також взяли в іноземців паспорти та нотаріальні довіреності на нібито представництво їх інтересів з метою оформлення віз.

Через те, що «оформлення» тривало задовго, чоловіки попросили повернути документи, але у відповідь зловмисники повідомили, що їх нібито вилучили співробітники СБУ і тепер за їхнє повернення вимагають 2 100 доларів США. Іноземці погодилися та передали гроші «посередникам».

Під час передачі грошових коштів правоохоронці затримали фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися українець, 1992 року народження та громадянин іншої країни, 1990 року народження.

За погодження  із Київською міською прокуратурою слідчі повідомили затриманим про підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене за попередньою змовою групи осіб, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux